1 November 2020, 18:54 uur
Den Haag & Regio
mainImage
ANP

PSV heeft zich in de eredivisie hersteld van de nederlaag van vorige week bij Vitesse (2-1). De Eindhovenaren, die opnieuw veel spelers misten vanwege het coronavirus, versloegen een lamlendig ADO Den Haag eenvoudig: 4-0. PSV won de eerdere twee thuisduels van dit seizoen ook, tegen FC Emmen (2-1) en Fortuna Sittard (2-0). De Hagenaars straalden geen enkele vorm van zelfvertrouwen uit. Het leek wel alsof zij zich bijvoorbaat hadden neergelegd bij een nederlaag.

Eran Zahavi maakte na ruim een kwartier spelen zijn eerste doelpunt in de eredivisie. De Israëlische aanvaller benutte een strafschop, die scheidsrechter Jochem Kamphuis onterecht leek te geven.

De na rust ingevallen Noni Madueke verdubbelde in de 51e minuut de voorsprong voor PSV. In de slotfase zorgden Ryan Thomas en opnieuw Madueke voor 3-0 en 4-0.

PSV deelt na zeven speelronden de derde plaats in de eredivisie met sc Heerenveen. Beide clubs hebben twee punten minder dan Ajax en Vitesse. ADO Den Haag staat  15e met 4 punten uit 7 wedstrijden.